23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vad påverkar energieffektivitet & verkningsgrad hos fläktar?

I vår fördjupande artikel lär du dig om vad som påverkar energieffektiviteten och verkningsgraden hos fläktar och varför centrifugalfläktar är det bästa valet för luftbehandlingsaggregat.

Energieffektivitet brukar beskrivas som förhållandet mellan avgiven energi och tillförd energi. Samma sak gäller för fläktar. Att bestämma vilken fläkt som är den mest optimala för en viss applikation, och som är den mest energieffektiva, är emellertid inte så enkelt. En fläkt är i grunden en avancerad flödesteknisk lösning som reagerar på även små förändringar när det gäller exempelvis typ av applikation, utförd installation, hastighetsvariationer och tryckförhållanden som kan påverkas av förorenade filter. Följden blir att knappast någon fläkt fungerar med sin mest optimala effektivitet och verkningsgrad under hela sin livslängd.

I denna artikel ger vi dels en beskrivning av vad som påverkar bl a energieffektiviteten och verkningsgraden hos fläktar, dels varför centrifugalfläktar är det bästa valet för luftbehandlingsaggregat (AHU:er, Air Handling Units). Det är många olika faktorer som påverkar en fläkts luftflödeskapacitet, ljudnivå och energieffektivitet.

Fortsätt läsa artikeln HÄR

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Kontaktperson

AC
Anders Carlsson
Marknadskommunikatör / Systemansvarig
+46 (0)10-454 44 32 anders.carlsson@ebmpapst.se

Tipsa en kollega

0.048