23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigering

Aktiv effektfaktorkorrigering viktigt för datacenters.

Att ebm-papst sedan en tid kan erbjuda GreenTech EC-fläktar med integrerad och aktiv effektfaktor-korrigering (PFC, Power Factor Correction) och trefasförsörjning innebär att det finns en fläktlösning som svarar upp mot de höga krav som ställs i datacenters. Med PFC elimineras de problem som annars kan uppstå på grund av störande övertoner och kretsåterkoppling. Lösningen innebär att det inte krävs åtgärder som till exempel interferensdämpning vilket annars kan vara nödvändigt när fläktar är i drift parallellt. Behovet av integrerad PFC har successivt vuxit i takt med att behovet av energibesparande lösningar ökat inom många olika applikationsområden. Kraven på energieffektivisering finns i allt från belysningssystem till elektriska drivsystem.

De möjligheter som idag finns att reglera exempelvis hastigheten och effekten hos EC-fläktar till aktuellt behov kan ge stora energibesparingar och även reducerade driftskostnader. Samtidigt som detta är en positiv utveckling ur både energi- och miljösynpunkt leder den nya tekniken till att det uppstår krav på att lösa den effekt som uppstår med fasskiftande ingångsströmmar som pulserar och kan orsaka förluster i strömförsörjningen till olika elektriska utrustningar. Den reaktiva effekt som orsakas av fasskiftningen måste också kompenseras, och detta har särskilt stor betydelse i datacenters.

EC-fläktar som inte kräver frekvensomformare
Strömförsörjningen i ett datacenter består i huvudsak av nätinmatningstransformatorer, UPS-system och standbygeneratorer. Tillsammans måste dessa komponenter säkerställa en tillförlitlig strömförsörjning med de höga krav som ställs på redundans i denna typ av applikationer...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Tipsa en kollega

0.032