23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Intelligenta drivlösningar för förarlösa AGV-fordon

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Förarlösa AGV-fordon ställer speciella krav på drivlösningarna och ebm-papst har utvecklat ett brett program med drivenheter som svarar upp mot kraven.

intralogistiska lösningar under relativt många år. Fördelarna är stora och inte minst hos företag som arbetar efter principerna för Lean Production är AGV:er vanliga. Några av fördelarna är ökad effektivitet och reducerade interna transportkostnader. Även om AGV-fordon inte är något nytt så sker det en snabb utveckling där det ställs allt högre krav på hastighet, precision och driftsäkerhet. Som en följd av det krävs det också drivsystem i AGV-fordonen som svarar upp mot kraven och ebm-papst har utvecklat sådana drivlösningar.

Automatiserade interna transportsystem med AGV-enheter måste ofta ha kapacitet att hantera gods med olika storlek och vikt. Det här gör att det finns ett stort behov av drivenheter med olika uteffekt för att lyfta gods, placera det på AGV:er och sedan förarlöst förflytta godset till en viss plats. De starkt skiftande kraven har drivit på den tekniska utvecklingen hos ebm-papst som kan erbjuda ECI-motorer (Elektroniskt kommuterade innerrotormotorer) med diametrar på 42, 63 och 80 mm och en uteffekt på mellan 50 och 750 W. Den stora bredden på programmet täcker i princip in alla typer av AGV-applikationer...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.094