23948sdkhjf

Erasteel-anställda erbjuds vidareutbildning

Medarbetare på Erasteel har möjlighet att studera på högskola med 70% i lön. Erasteel vill öka kompetensen på företaget och erbjuder därför de anställda att studera vidare.
Erasteel är verksamma i Långshyttan och Vikmanshyttan. Att de erbjuder personalen möjligheten att studera vidare är en lösning för att slippa rekrytera externt, skriver Dalarna tidning.

– Vi har lämnat det här erbjudandet till personalen på de tre orter som vi är verksamma på. Fem personer har kvalificerat sig. I Dalarna hade vi bara en enda sökande och den personen hade redan en högskoleexamen och var därmed inte kvalificerad för detta. Det enda kravet som vi hade var att de som hoppade på det här erbjudandet inte redan skulle ha någon högskoleutbildning, säger Mats Hjerp, personalchef på Erasteel.

Hoppas på att fler studerar 2104
Mats Hjerp ser bara fördelar med den här lösningen och hoppas på att fler ska hoppa på erbjudandet till hösten.

– Vi går ut någon gång i september, oktober och erbjuder detta till anställda som sedan börjar studera under 2014. På fem års sikt hoppar vi att 15 anställda ska ha tagit den här chansen. Vi satsar omkring tio miljoner kronor på detta, berättar Mats Hjerpe

Han fortsätter att berätta om fördelarna med satsningen.

– Om vi får ihop 15 anställda som vidareutbildar sig så blir det en "råttan på repet"-effekt på verksamheten eftersom deras platser måste ersättas, vilket vi tänker göra internt. Och så måste ersättarnas arbetsuppgifter ersättas i sin tur. Dessa 15 personer skulle innebära att ytterligare 30 personer får prova på andra arbetsuppgifter och ökar sin kompetens. Det ger ringar på vattnet och det finns bara vinnare i detta, avslutar Mats Hjerpe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078