23948sdkhjf

Ståltillverkaren ansluter till stålforskningsgruppen

De har nu valt att bli medlem av Jernkontorets teknikområde 60, Digitalisering, TO 60. Det är det yngsta teknikområdet inom den gemensamma nordiska stålforskningen som leds av Jernkontoret.

Den franskägda pulver- och snabbstålstillverkaren Erasteel kloster har produktionsanläggningar i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan. 

Industriella och tekniska utmaningar som kräver ny avancerad teknik för att möta morgondagens utmaningar, att omvandla de industriella processerna samt minska energiförbrukningen och utsläppen. För att snabba upp denna process ser Erasteel ett värde i att delta i TO 60s aktiviteter.

– För att alltid ligga steget före är hela vår strategi inriktad på framåtblickande projekt. Att gå med i TO 60s samarbete kring digitalisering är en del i denna strategi, säger Thomas Högblad, teknisk chef på Erasteel.

Teknikområde 60 arbetar nämligen med att identifiera möjligheter och utmaningar kopplade till digitalisering, sprida kunskap om nya värden med tillgänglig teknik och utveckla järn- och stålindustrins konkurrenskraft och samarbetsmöjligheter inom bland annat processtyrning och automation, sensorer, integrering av system, simulering och modellering.

– Svensk järn- och stålindustri har mycket att vinna på samverkan i digitala projekt. Teknikområdet är relativt nystartat och ambitionerna hos de nu nio medlemsföretagen är höga. Vi hälsar Erasteel varmt välkommen till samarbetet, säger Helena Malmqvist, forskningschef för TO 60.

Teknikområdets medlemsföretag är just nu: Erasteel kloster, Höganäs, Outokumpu Fagersta stainless, Outokumpu stainless, Ovako Sweden, Sandvik Materials technology, SSAB Europe, Suzuki Garphyttan och Uddeholms.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063