23948sdkhjf

Finsk oljejätte väljer Rototest

Ytterligare ett oljebolag väljer att investera i system från teknikföretaget Rototest
I och med den nordamerikanska satsningen på skifferolja förlorar nu förespråkarna för ”peak-oil” teorin allt fler anhängare. Enligt en prognos från Internationella Energirådet, IEA kan USA komma att bli världens största producent av olja inom nuvarande decennium. Ett av Finlands större oljebolag har nyligen valt teknikföretaget Rototest som leverantör av testutrustning för provning av fordon under olika betingelser och bränslen. Företaget har sedan tidigare ett betydande antal installationer i Finland och landet har på senare år kommit att bli en av Rototests viktigare marknader.

– Vi vet att våra system har många unika egenskaper som möjliggör provning på nya sätt. Att nu utöka våra kundreferenser med ytterligare ett oljebolag bevisar att tekniken vi levererar får ett allt större genomslag, säger Nils G Engström, VD för Rototest i ett pressmeddelande.

Företaget är förteget om den exakta försäljningssumman men bekräftar att det rör sig om en flermiljonorder och att installation i Finland är beräknad till sommaren 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078