23948sdkhjf

Esab stärker sin ställning på marknaden

Esab öppnar nytt globalt center för robotsvetsning och stärker sin ställning på den globala marknaden
Med ESAB Robotic Welding Center i Göteborg stärker ESAB AB sin ställning inom robotsvetsning. Satsningen speglar den snabba utvecklingen på området och markerar ESABs aktiva och drivande roll. Försäljningen av svetsrobotar i världen har fördubblats de senaste två åren. Under finanskrisen 2008-2009 dök den, men ökade snabbt igen. Redan 2010 såldes fler svetsrobotar än 2008 och därefter har utvecklingen alltså skjutit fart ordentligt.

Forum för robotsvetsning
– Vårt nya robotcenter är ett forum för alla som arbetar med robotsvetsning. Här kan vi knyta samman robottillverkare, svetsare och metodutvecklare med vår egen forskning och utveckling, säger Patric Hed, Global Robotics Manager i ett pressmeddelande.

Nästa steg är att bygga upp liknande centra på fler ställen i Nord- och Sydamerika.

Kompetenscenter
– Detta ger oss unikt stora samlade resurser inom robotsvetsning, menar Patric Hed. Vi får bättre möjligheter att testa våra produkter i robotar på nära håll och utveckla integreringen av svetsutrustning och robot.

Robotcentret i Göteborg är ett globalt kompetenscenter för robotsvetsning inom ESAB med uppgift att bygga upp och sprida kompetens inom koncernen. Det används för intern och extern utbildning samt fungerar som showroom och democenter, där kunder även kan provsvetsa egna produkter och utveckla sina processer.

Stark ökning i Kina
Patric Hed kommer från robotindustrin och har varit med om de senaste årens närmast explosionsartade utveckling inom robotsvetsning.

– Den största ökningen sker i Kina. Där robotiserar industrin kraftigt för att klara högre kvalitetskrav från kunderna, men också för att det är ont om kvalificerade svetsare. Rörligheten är hög och företagen slåss om de duktigaste. Utvecklingen i USA och Europa är likartad men har pågått längre i en lugnare takt, säger Hed.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094