23948sdkhjf

Rekordorder för Autoadapt

Svenska Autoadapt får världens största order inom fordonsanpassning
Fordonsanpassningsföretaget Autoadapt i Stenkullen har nyligen fått en order på över 3 000 Braun rullstolslyftar till ett ordervärde av 50 miljoner kronor från det Saudiarabiska företaget Skan International Co Ltd. Lyftarna är avsedda att skapa mobilitet för rullstolsburna personer och kommer att installeras i Ford-minibussar. Dessa doneras som gåvor till privatpersoner och organisationer av den Saudiske kungen, Abdullah bin Abdul Aziz.

- Att anpassa fordon för personer med begränsad rörlighet innebär mycket ansvar. Genom att arbeta tillsammans med branschledande Autoadapt från Sverige, kan vi säkerställa att våra slutbrukare får säkra och tillförlitliga produkter samt stöd från erfarna proffs. Jag ser detta som början på ett långvarigt samarbete mellan våra två företag, säger Khaled Bin Saeed på Skan International Co Ltd i ett pressmeddelande.

Unik order
En första leverans av rullstolslyftar har redan skickats och den sista delleveransen är planerad under juni 2013. Ordern är den största i fordonsanpassningens historia.

- Dessa fordon kommer att ha en mycket positiv inverkan på brukarnas vardag. Att hjälpa människor med funktionshinder leva ett mer självständigt liv kommer alltid i första hand för oss och vi är stolta över att vara en del av detta, säger Peter Wahlsten vice VD på Autoadapt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064