23948sdkhjf

EPLAN snabbar på processen

Bolaget snabbar på genomförandet av projekt för lindningsutrustning med upp till 30%
Advanced Machine & Tool, AMT, i Fort Wayne, Indiana, såg stora produktivitetsförbättringar med hjälp av EPLAN-lösningar och har bytt från AutoCAD Electrical till EPLAN. Tidskrävande produktutvecklingssteg som märkning, trådnumrering och standardisering av maskinkonstruktion, inklusive arkivering och återanvändning av återkommande innehåll, har förenklats och snabbats upp.

Alla projekt görs nu i EPLAN
Utöver den kund i bilindustrin som krävde EPLAN-dokumentation, så intog AMT en konservativ attityd till att implementera EPLAN. Projekten testades för att bevisa sina produktivitetsvinster och med tiden gjordes alltfler projekt i EPLAN.

- Nu har vi nått en punkt där vad som än släpps så gör vi det i Eplan. Genom att byta till EPLAN så har det blivit möjligt att skapa noggrann och välstrukturerad dokumentation mycket snabbare än det var möjligt tidigare, säger elingenjören Mark Lohrman i ett pressmeddelande.

Automatiserat är de mest tidskrävande uppdragen
För ett uppdrag som tidigare kan ha tagit två veckor med AutoCAD, så är de största besparingarna med EPLAN – omkringt 23-28 arbetstimmar – uppnåddes i fyra områden.

1) Märkning och trådnumrering brukade vara en manuell uppgift. Nu är den automatiserad tillsammans med framtagandet av de aktuella märkningsetiketterna, trådnumreringen samt terminaletiketter. AMT:s tekniker använder de inbyggda funktionerna i EPLAN för att förbereda skrivarna genom att skicka över ett Excel-ark med all data… 4-5 timmar insparade.
2) Felfria terminaldiagram samt BOM:ar genereras automatiskt… fem timmar insparade.
3) Standardkretsar arkiveras och återanvänds från projekt till projekt… 8-12 timmar insparade.
4) Flödes-scheman har integrerats i det övergripande projektet, vilket eliminerar fel vid namngivning och missade komponenter… sex timmar insparade.

För stora projekt blir besparingarna proportionellt större.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063