23948sdkhjf

Stålman har hittat formen

Bandståls VD ger sig i kast med att få Macromould på fötter igen och förvärvar verksamheten
Bandståls VD Torbjörn Nilsson ger sig in i ytterligare en bransch. Efter att hösten 2011 ha startat upp friskvårdscentret Värket med syfte att bidra till lokal utveckling i landets sjukaste kommun förvärvar nu Bandstål grannföretaget Macromould i Bångbro.

– Jag gör det här för att rädda arbetstillfällen på orten och för att jag ser en stor utvecklingspotential i Macromould som gick i konkurs under september 2012, säger Torbjörn Nilsson i ett pressmeddelande.

Fick Bandstål på banan igen
När Torbjörn Nilsson kom in i bilden på Bandstål såg det ganska mörkt ut för företaget. Men efter att ha genomfört en rad organisatoriska förändringar har Nilsson lyckats vända på skutan och i dagsläget är företagets riskbärande kapital cirka 30 miljoner kronor. Nu hoppas ”Stålmannen” kunna göra en liknande resa med Macromould. Han ser en stor utvecklingspotential i företaget, som skapar modeller för formtillverkning. Fokus ligger på båtindustrin, men Torbjörn räknar med att bredda marknaden med inriktning mot bland annat bilindustrin och försvarsindustrin.

– Dessutom finns det mycket att göra inom till exempel kvalitetssäkring, underhåll och marknadsföring, säger Nilsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078