23948sdkhjf

Svenska Elektrod godkänns av Ringhals

Kemikalier för sprickindikering från Svenska Elektrod AB har nu godkänts för användning och införts i Vattenfalls kemikalieregister på Ringhalsverket.
Svenska Elektrod AB är generalagent för MR® Chemie GmbH och ansvarar för deras kemikalier och utrustningar för penetrant- och magnetpulverprovning. Kemikalierna har nu godkänts för användning inom svensk kärnkraft, Ringhalsverket är först ut med att godkänna kemikalierna efter ingående analyser, framgår det i ett pressmeddelande.

Kategori I
Analyserna har gjorts av ett oberoende laboratorium och har varit med avseende på ingående komponenter som kärnkraften satt gränsvärden för. Uppvisade resultat visar på att produkterna håller sig långt under de gränsvärden som satts för kategori I, alltså den högsta nivån som kemikalier kan klassas inom.

- Produkten får komma i kontakt med alla typer av processystem och processmedier. Får alltså användas på insidan av systemen. Rester behöver ej avlägsnas, framgår det i dokumentet Teknisk märkning för kemiska produkter; ID: 981216050.

Valfrihet ger rätt produkt till rätt pris
De produkter som nu analyserats och godkänts har valts ur sortimentet på ett sådant sätt så att de har motsvarigheter redan registrerade i Vattenfalls kemikalieregister.

- Vi tycker att det är ett steg i rätt riktning som innebär att Vattenfalls personal nu har möjlighet att välja de produkter som de tycker bäst om och dessutom kunna göra det till ett marknadsmässigt pris, säger Karl Ericsson, Produkt- och Försäljningschef Oförstörande Provning.

Komplett sortiment
Sortimentet för sprickindikering är heltäckande och de produkter som är godkända inom kärnkraften känns igen på att de har sin kategori-märkning (exempel KAT I-märkningen ovan) bredvid sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097