23948sdkhjf

Ny verksamhet under paraplyet ”Allt inom Svets”

Den 1 april tar Svenska Elektrod över Lindes försäljningsställe i Älvsjö, söder om Stockholm. Nu planeras det för nyanställningar samtidigt som nuvarande medarbetare erbjuds möjlighet att följa med till den nya verksamheten Allt inom svets”.

“Allt inom svets” blir ett butikskoncept där alla svetsare ska känna sig välkomna och kunna få hjälp med allt som rör deras verksamhet. Vare sig de behöver byta sin gasflaska, få service/validering av sin svetsmaskin eller köpa förbrukningsmaterial.

Linde kommer att fortsätta vara leverantör av industrigas och gasrelaterad utrustning till försäljningsstället. Den stora skillnaden för de kunder som idag byter sin gas i Älvsjö är att de nu också kommer att kunna köpa sitt svetsmaterial, lämna in sin svetsmaskin på service eller kanske prova en ny svetsmaskin när de är där, berättar Svenska Elektrods vd Karl Ericsson för Metal Supply.

På det nya försäljningsstället i Älvsjö har AGA/Linde funnits sedan 50-talet, och för Svenska Elektrods var Älvsjö en perfekt lokalisering för sin nya verksamhet,

Nu när vi öppnat en butik i Täby norr om Stockholm så kändes det viktigt att kunna erbjuda även söderort ett vattenhål. Då vi har ett långtgående samarbete med Linde Gas sedan innan med utbildningar och annat blev det naturligt att säga ja till möjligheten om att driva deras försäljningsställe i Älvsjö, när de beslutade om att inte sköta driften själva, säger Karl.

Till den nya verksamheten kommer de som jobbar på försäljningsstället idag att få möjligheten att följa med, och tack vare utökningen av tjänster kommer bolaget även kunna nyanställa.

– Vi kommer att anställa servicetekniker och en säljare som utgår från butiken till kunder i söderort, berättar Karl och fortsätter:

När alla andra återförsäljare mer och mer liknar byggvaruhus känns det roligt för oss att få vara svetsarens naturliga leverantör. Svets är ett hantverk där svetsaren är konstnären som vill klämma, känna och diskutera innan de köper sina "penslar". Allt inom svets blir just den platsen, där svetsaren ska kunna känna sig speciell och välkommen.

Även Linde Gas är nöjda över samarbetet.

Vi är mycket glada över att ha hittat en kompetent partner som kan ta över och driva vårt försäljningsställe i Älvsjö. Svenska Elektrod kompletterar med både svetskompetens och utrustningserbjudande och kommer dessutom kunna tillhandahålla än mer flexibla öppettider. Vi är övertygade om att detta ger kunderna en ännu bättre servicegrad i butiken, säger Thomas Fuchs, försäljningschef hos Linde Gas.

Svenska Elektrod startades 1981 och arbetar med försäljning av produkter inom svets, oförstörande provning och industriellt värmeskydd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079