23948sdkhjf

Pepab Produktionspartner investerar

PEPAB Produktionspartner AB i Söderhamn, inviger sin senaste investering i en svetsrobot vilket är ytterligare ett steg i riktningen mot att automatisera tillverkningen
PEPAB Produktionspartner AB som är en uppdragstillverkare har under de senast åren genomfört ett antal väsentliga investeringar för att därigenom förbättra företagets konkurrenskraft.

- Vi satsar målmedvetet för att öka automatiseringsgraden i vår tillverkning. Investeringen i en svetsrobot innebär att vi nu har automatiserat stansning, laserskärning, kantpressning och nu även svetsning. Vi är liksom övrig tillverkningsindustri påverkad av den svaga konjunkturen och det är inte minst av den anledningen vi behöver utveckla vår konkurrenskraft ytterligare för att bli ett intressant alternativ för våra kunder.
Det är viktigt för Svenska underleverantörer att hela tiden bli bättre. Då kan vi få våra produktägare att välja tillverkning på hemmaplan. Vi vinner därigenom både kortare transport- och kommunikationsvägar vilket är bra både för miljön och för effektiviteten, meddelare företaget i ett pressmeddelande.

Investeringar för ökad konkurrenskraft
PEPAB har under de tre senaste åren investerat ca 21 mkr i ökad konkurrenskraft. Den senaste investeringen är en svetsrobot som levererats av Yaskawa Nordic AB och består av ett Arcsystem med Motomanrobot MA 1400 med lägesställare RM2-500S3D (l=2000 mm, nyttolast 500 kg/station). Svetsutrustningen är av märket Fronius. Totalt uppgår den investeringen till 1,4 mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078