23948sdkhjf

Pepab: Förvärv ska leda till fler affärer

Nu breddar företaget sin verksamhet.
Pepab, som erbjuder tekniska tjänster inom mekanisk konstruktion, utvecklar nu sitt utbud genom förvärv av Björnänge Logistik & Förråd AB.

– Vi har förhoppningar om att ett bredare affärserbjudande ska göra oss ännu intressantare för våra kunder och därigenom leda till fler affärer, säger Stig-Olof Elmelind, vd Pepab, till Metal Supply.

Hanterar hela kedjan
BLF är sedan tidigare en samarbetspartner till Pepab och har fungerat som mellanlagring för att hantera material. Genom affären kan nu Pepab även erbjuda tjänster inom lagerhållning och logistik och därmed ta hand om hela produktionsflödet, från konstruktion till leverans av produkter direkt till slutkund.

– Det känns naturligt när vår avsikt är att vidareutveckla vårt affärsområde ”färdiga komponenter eller produkter”, att vi nu även kan lagerhålla och distribuera produkterna till slutkunderna, säger Stig-Olof Elmelind.

Den nyförvärvade verksamheten kommer fortsättningsvis att bedrivas inom BLF AB med Pepab som moderbolag. Båda företagen har sina lokaler i Söderhamn.

BLFs nuvarande ägare sökte köpare med anledning av pensionering. Ägarskiftet trädde i kraft 19 februari. Verksamheten bedrivs vidare som vanligt med nuvarande ägare som kommer att finnas kvar till och med juni.

BLF AB är ett tredje parts logistikföretag med mångårig kunskap och erfarenhet. Företaget erbjuder bland annat IT-baserat tullager, monteringsverksamhet, lagerhållning, inköp, specialemballage och lastning/lossning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062