23948sdkhjf

Axelent Engineering skräddarsyr för vinst

Från att ha varit ett renodlat tillverkningsföretag vad gäller specialmaskiner, har man senaste åren mer och mer gått över till att bli ett partnerföretag till företagen med lönsamma flöden i fokus
Axelent Engineering AB är ett sällsynt kunskapsföretag inom Axelent. Från att ha varit ett renodlat tillverkningsföretag vad gäller specialmaskiner, har man senaste åren mer och mer gått över till att bli ett partnerföretag till företagen med lönsamma flöden i fokus. En partner där kunskapen man arbetat upp kring automation, robotteknik och specialmaskiner är guld värd. I produktportföljen idag finns PLM-system (ProduktLifeManagement), specialmaskiner, automationsutrustning och det som nu ska sätta Axelent Engineering än mer tydligt på kartan – Axelent REACT. En utvecklad föranalys vars främsta syfte är att spara och tjäna pengar åt tillverkande företag.

- Genom att bygga skräddarsydda specialmaskiner och automationslösningar får man en otrolig kunskapsbas vad gäller insats och effekter. Risker och konsekvenser. Kostnader och besparingar. När varje projekt är unikt finns det ju inget facit eller gammal information att använda när man startar. Det blir mycket ad-hoc. För att ge oss själva total kontroll arbetar vi numera själva med styrsystemet PLM. Ett fantastiskt verktyg att luta sig emot genom hela processen, och där vi, liksom kunden, hela tiden har koll i realtid var projektet befinner sig, kostnader förhållande till budget, tid i förhållande till deadline och riskgrad på eventuella oförutsedda händelse. Det vill säga full status och kontroll
som det ser ut exakt på minuten, säger Richard Skogward, VD Axelent Engineering i ett pressmeddelande.

Nytt styrsystem
Företaget har utvecklat styrsystemt Axelent REACT vilket ger företagen chansen att reagera i tid när det gäller lokalisering av risker och dess konsekvenser vid investering och produktutveckling.

- Det vi nu lanserar och kallar REACT är en vidareutvecklad föranalys som vi med stor framgång bedrivit och bedriver i flera företag och koncerner just nu. Med hjälp av vår breda och djupa kunskap kring automatiseringsprojekt går vi in och hjälper företag att skapa en beslutsplattform inför en större investering. Ofta handlar dessa investeringar om mångmiljonbelopp i kronor räknat, mycket stora förändringar i befintlig verksamhet och inte minst tidsåtgång från ett stort antal medarbetare. Det är då av största värde att investeringen blir rätt. Att man hittar riskerna och analyserar dem innan de uppträder, att man får svart på vitt vad man faktiskt kommer att vinna i tid och kronor på investeringen, att man initialt är beredd på vilka resurser som kommer att krävas internt och externt. Det vill säga REAGERAR i tid, menar Skogward.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078