23948sdkhjf

Så hittar maskintillverkaren rätt kompetens

Maskintillverkaren Axelent Engineering har tack vare sitt nära samarbete med gymnasieskolan i Gislaved och Tranemo fått flera nya medarbetare.

Att hitta rätt kompetens är ett utbrett problem inom industrin. Ett sätt att komma närmare en lösning är att ta emot elever som praktikanter, något som Axelent Engineering är ett lysande exempel på.

– Under året har vi haft elever från gymnasieskolorna i Gislaved och Tranemo som har praktiserat som CNC-operatörer hos oss, berättar vd:n Jesper Bundgaard för oss.

I år fick tre elever erbjudande om en fast anställning hos bolaget och en av dem, Hampus Johansen, utmärkte sig lite extra och belönades med ett stipendium på 10 000 kronor.

– Vi vill på olika sätt lyfta intresset för Industriprogrammet hos unga personer och i samråd med handledare på skolan har vi valt att premiera Hampus Johansen som varit en särskilt duktig elev.

Även en avgångselev från Tranemos Gymnasium kommer att börja arbeta hos Axelent Engineering efter att ha gjort sin praktik på bolaget.

Trots flera nyanställning trycker Jesper Bundgaard på frågan om att hitta rätt kompetens är en svår nöt att knäcka.

– Axelent Engineering växer snabbt och att hitta rätt kompentens är vår största utmaning. Vi är ständigt i behov av maskinoperatörer, maskin- och automationsingenjörer och personal till vår monterings- och serviceavdelning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094