23948sdkhjf

Sapa varslar 105

Företaget varslar anställda i Finspång och Vetlanda och ska därmed spara upp till 50 miljoner kronor
Sapa Profiler AB varslar i Finspång och Vetlanda, totalt handlar det om 105 anställda som berörs, skriver TT. Finspång drabbas hårdast där 70 varslas.

- Det är alltid tråkigt att fatta beslut som gör att medarbetare måste lämna företaget, säger VD Tony Elfström i ett pressmeddelande. Men för att möjliggöra en fortsatt säker tillväxt och befästa vår starka position på marknaden för aluminiumprofiler i Norden har vi beslutat att stänga delar av produktionen. Det är ett beslut för att trygga Sapa Profilers framtid. En förbättrad lönsamhet är nödvändig för att vi ska behålla vår konkurrenskraft och beslutet innebär en besparing på totalt 50 miljoner kronor.

Två maskiner för pressning av aluminiumprofiler kommer att stängas. Kontinuerliga investeringar i modern processteknologi under senare år har i betydande grad effektiviserat produktionen och samtidigt har flexibiliteten ökat. Det betyder att den typ av profiler som pressas i de två pressarna med fördel kan flyttas och pressas i företagets övriga pressar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063