23948sdkhjf

Profilbjässen byter vd

De har stora projekt att industrialisera i de svenska fabrikerna framöver.
Roy Hammer har utsetts till ny vd för Sapa Profiler från den 1 mars. Det sker i tillägg till hans nuvarande roll som chef för Sapa Extrusion North Europe. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sapa Profiler är en stor aktör i Sverige med fabriker i Vetland och Finspång där bolaget strängpressar profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system.

Roy Hammer har ansvar för Sapa Extrusions verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Baltikum och har även varit styrelseordförande i Sapa Profiler. Han har en stor erfarenhet från aluminiumindustrin och ledande befattningar inom Sapakoncernen.

– Jag är mycket motiverad för uppdraget som vd och ser fram mot att få arbeta med en mycket kompetent organisation. Mitt fokus blir att vidareutveckla lönsamheten, och min långa erfarenhet från aluminiumindustrin kommer till nytta i de stora och spännande projekt vi nu ska industrialisera i våra svenska fabriker, säger Roy Hammer.

Vad är det för projekt ni ska industrialisera?

– Vi har ett antal större projekt till den svenska fordons- och möbelindustrin som ska in i våra fabriker. Jag kan inte vara mer specifik än så, uppger Håkan Lindor, marknadschef på Sapa, för Metal Supply.

Sapa Profilers vd Mari Wilhelmsen har utnämnts till chef för Operational Excellence & Reliability för Sapa Extrusion North America (ENA) från och med den 1 april.

Sapa är en stor global leverantör av aluminiumlösningar. De tillhandahåller strängpressade aluminiumprofiler, byggsystem och precisionsrör. Sapa Group har 23.000 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Sapa är ett 50/50 samriskbolag som ägs till lika delar av Orkla och Hydro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094