23948sdkhjf

Gränges ska bidra till klimatneutral bil 2030

Gränges ansluter till Polestar 0 – ett projekt med ambitionen att tillverka en klimatneutralbil till 2030.

Som partner kommer aluminiumföretaget att bidra med sin expertis inom valsad plåt till forskning, utveckling av klimatsmarta aluminiummaterial och processer.

Vd för Gränges, Jörgen Rosengren, säger i ett pressmeddelande att de strävar efter att samarbeta med företag med likasinnade hållbarhetsmål.

– För att nå dit måste vi accelerera i alla delar av värdekedjan, från materialförsörjning, återvinning, produktutveckling och produktionsprocesser och hela vägen ut till användandet av slutprodukten. Partnerskapet kring Polestar 0 är ett ypperligt exempel på hur vi använder vår expertis inom hållbara material och processer för att hjälpa våra kunder och partners i deras arbete mot minskat klimatavtryck.

Hans Pehrson är chef för Projekt Polestar 0 ser mycket fram emot samarbetet med Gränges.

– Deras unika expertis inom valsad aluminiumteknik kommer att vara en värdefull tillgång för vårt team. Det finns ett stort behov av denna teknik inom flera olika områden i moderna elfordon och vi ser fram emot att arbeta nära Gränges i strävan mot vårt mål att skapa en verkligt klimatneutral bil till 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126