23948sdkhjf

Stålpriset satte stopp för padelplanerna

I augusti förra året skulle en ny padelhall stå klar på Tofta industriområde i Munka Ljungby. Men de höga prisökningarna på stål satte stopp för planerna.

I samband med att lokala företaget Engrave skulle bygga nytt valde man också att satsa på en ny padelhall. Det skriver Landskrona Posten.

Henrik Andersson, grundare till Engrave och produktionsansvarig för projektet menar att det nu inte blir någon hall på det 10 000 kvadratmeter stora området.

– Allting var färdigt och i augusti förra året skulle vi ha varit "up and running". Men sedan blev det helt plötsligt andra priser på allting, säger Henrik Andersson till tidningen.

Prislappen ökade med fem miljoner, från 20 till 25 miljoner kronor – där stålet var den stora boven. En majoritet av materialet skulle komma från det krigsdrabbade Ukraina och i och med kriget, blev allting betydligt dyrare.

Henrik Andersson menar att det då valde att pausa projektet. Men marken finns kvar i hans ägo.

– Som det känns nu blir det ingen padelhall. Men vi har inte gett upp när det gäller marken. Vi vill bygga någonting. Om det blir till oss själva eller om vi ska hyra ut det får vi se, säger Henrik Andersson till Landskrona Posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094