23948sdkhjf

SSAB och Ruukki donerar stål till Ukraina

SSAB och dotterbolaget Ruukki Construction donerar material till Ukraina med hjälp av välgörenhetsorganisationen OperationAid. Materialet ska användas till återuppbyggnad av tak och tillverkning av fältspisar. 

– Det är väldigt viktigt att fortsätta visa stöd för Ukraina när det här fruktansvärda kriget fortsätter. Genom att donera material kan vi göra något för att förhoppningsvis hjälpa människor klara den tuffa vintern. Vi har också anställda i Ukraina, och deras välbefinnande och säkerhet är fortfarande vår högsta prioritet, säger Martin Lindqvist, vd på SSAB i ett pressmeddelande.

Stålet som öronmärkts för fältspisar har skickats till Sarholms Plåtdetaljer AB där tillverkning av mer än 400 fältspisar ska ske. Det är en av flera aktiviteter som Väderstad AB initierat. 

Takprofilerna, beslagen och fästelementen kommer bidra till reparationer på hundratals hus eller att cirka 85 hustak kan byggas om. Något som kommer ha stor betydelse för människorna i Ukraina.

OperationAid:

OperationAid är en välgörenhetsorganisation som hjälper Ukraina. Organisationen fokuserar på att identifiera de mest akuta behoven, samla in och skaffa medel samt leverera humanitärt bistånd och medicinsk utrustning till Ukraina.

Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.328