23948sdkhjf

Han blir årets GKN-stipendiat

Nyutexaminerade Ali Abadi blir årets GKN-stipendiat.

Vi har tidigare skrivit om att Ali Abadi utvecklat simuleringsmodell för metallbaserad AM. Nu har han, efter avslutad forskarutbildning inom produktionsteknik på Högskolan Väst, blivit årets GKN-stipendiat.

Enligt nomineringen kommer hans bidrag spela stor roll för förståelsen och utvecklingen av ökat antal industriella lösningen i framtiden. Ett utdrag ur motiveringen lyder:

"Ali Abadi har utvecklat en hög kompetens inom komplicerade datorsimuleringar av flödesdynamik. Hans bidrag inom området är tillämpat på additiv tillverkning av metaller vilket kommer att ha ett stort inflytande för förståelsen och utvecklingen av ett ökat antal industriella lösningar i framtiden. Ali har visat enastående skicklighet i att implementera de samband som är involverade så att de bakomliggande fysikaliska modellerna kan användas för effektiv undersökning av möjligheter och begränsningar för olika processer."

Fakta:

Stipendiet vill belöna särskilda och innovativa samverkansinsatser och de som kan söka är studenter och personal på Högskolan Väst. Stipendiet omfattar 15 000 kronor och delas ut årligen under 10 år från och med 2016. Det instiftades 2015 när GKN Aerospace fyllde 85 år och Högskolan Väst fyllde 25 år.

Högskolan Väst

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098