23948sdkhjf

Ny marknadsdirektör till Volvo Personvagnar

Åsa Borg har blivit utsedd till marknadsdirektör på Volvo Personbilar Sverige AB
Idag arbetar Åsa Borg på Volvo Personvagnar som PR- och marknadsdirektör för marknaderna Storbritannien, Japan, Australien och Kanada. Hon har en bred erfarenhet från olika befattningar inom Volvo. Bland annat som produktchef under utvecklingsfasen av Volvo XC90 och delaktig i XC60-projektet.

Åsa Borg blev som 25-åring och efter avslutade studier antagen på ett ledarskapsprogram på Volvo Personvagnar. När programmet var avslutat gick hon direkt till arbetet med Volvo XC90. Efter flera positioner inom det projektet blev hon produktchef. Därefter har Åsa Borg haft flera ledande befattningar både inom bilprojekt och som PR- och marknadsdirektör.

Stärka Volvo
Kund- och produktfokusering är Volvos styrka. Med den bakgrund Åsa Borgs har kommer hon att stärka det arbetet ytterligare på svensk marknad. Sitt nya arbete som marknadsdirektör på Volvo Personbilar Sverige börjar Åsa Borg den 1 november.

- Jag ser verkligen fram emot att arbeta på den svenska marknaden. Jag hoppas kunna inspirera med idéer från andra länder som jag arbetat med. Det händer mycket på Volvo just nu, särskilt på produktsidan, så det blir flera spännande nyheter att kommunicera framöver, säger Åsa Borg i ett pressmeddelande.

Åsa Borg kommer att sitta med i företagsledningen på Volvo Personbilar Sverige och rapporterar direkt till VD Anders Gustafsson.

Privat är Åsa Borg gift, 39 år och har tre barn i åldrarna nio, fem och två år. På fritiden ägnar hon sig gärna åt sporter som golf och skidåkning samt att hon gärna gör olika typer av resor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078