23948sdkhjf

Dalkia först i branschen

Företaget är först med att få hållbarhetsarbetet verifierat och hoppas inspirerar kunder och branschkollegor om att prioritera hållbarhet
Som en ledande leverantör av energi- och tekniktjänster är det Dalkias målsättning att skapa långsiktiga lösningar som minskar påverkan på miljön. Hållbarhet är därför en viktig och naturlig del av verksamheten. Dalkia inledde 2010 en omfattande hållbarhetssatsning som nu resulterat i en verifiering enligt AFAQ 26000, en metod för utvärdering av organisationers efterlevnad av den internationella standarden ISO 26 000, som tagits fram av det franska konsultbolaget AFNOR.

Hoppas på genomslag
I juli genomfördes själva verifieringen av AFNOR med stöttning av det svenska konsultbolaget GoodPoint som är experter på hållbarhet och ISO 26 000. Dalkia uppnådde den näst högsta nivån, Maturity.

-Vi hoppas inspirera både kunder och konkurrenter att prioritera hållbarhet i sin operativa verksamhet, men också i kommande upphandlingar. För våra kunder innebär verifieringen att de kan känna sig säkra på att det ansvar som överlåts på oss sköts på ett verkligen hållbart sätt. Att det dessutom leder till långsiktiga lösningar baserade på ett livscykelperspektiv är även det något som gynnar våra kunder, säger Mikael Jansson, koncernchef Dalkia Norden i ett pressmeddelande.

Implementeringen har resulterat i både tekniska och administrativa åtgärder. Bland annat har nya nyckeltal och rutiner definierats för att följa upp både sociala och miljömässiga faktorer, och personalen har utbildats i att göra hållbara val i sin yrkesvardag.

- Att uppnå ”Maturity” på ett så här tidigt stadie är något vi är stolta över och något som sporrar oss inför framtiden. Genom att ha en extern aktör som verifierar vårt arbete får vi inte bara ett kvitto på att våra satsningar ger resultat, vi lär oss skapa värde med hjälp av vårt hållbarhetsarbete även i framtiden, säger Mikael Jansson, koncernchef Dalkia Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078