23948sdkhjf

Dalkia gör Trelleborg kommuns fjärrvärme miljövänligare

Idag invigs Dalkias ångcentral i Trellebrog
Idag invigs Dalkias ångcentral som genom anslutning och värmeleveranser till kommunens fjärrvärmenät bidrar till att minska Trelleborgs fossilbaserade koldioxidutsläpp med uppemot 2 000 ton per år.

Miljövänligt
I juli 2010 förvärvade Dalkia Trelleborg Industris ångcentral. Under 2011 gjorde Dalkia en större ombyggnad av anläggningen för att kunna elda en av ångpannorna med miljövänlig träpellets istället för fossil naturgas. Vid övertagandet avtalades dels med Trelleborg Industri om fortsatta ångleveranser från centralen till företagets tillverkningsprocesser, dels med kommunala Trelleborgs Fjärrvärme AB (TREFAB) om leveranser till stadens fjärrvärmenät. Därmed kompletterar Dalkia Trelleborgs Fjärrvärmes egen produktion, vilket reducerar koldioxidutsläppen med 1 000 – 2 000 ton per år.

- Trelleborgs Fjärrvärme och Dalkia har sedan ett antal år tillbaka samarbetat angående drift och underhåll av produktionsanläggningarna i Trelleborg. Samarbetet har utvecklats och ett nytt avtal angående energileveranser baserat på biobränsle från panncentralen Hjorten har ingåtts. Det innebär att både miljö- och fjärrvärmeutvecklingen kan fortsätta i Trelleborg. Detta har Trelleborgs Fjärrvärme och Dalkia skapat goda förutsättningar för tillsammans, säger Per-Olof Nilsson, vd Trelleborgs Fjärrvärme AB i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062