23948sdkhjf

De lanserar ny vattenskärmaskin: "Pratats en hel del"

Trots pandemi har Water Jet Sweden fortsatt leverera och modernisera. Senast – ett helt nytt maskinkoncept. Vi har pratat med marknadschefen Klas Wallström om nyheten.

Det var under mässan EuroBLECH 2022 i Hannover som företaget valde att avtäcka sitt nya maskinkoncept FiveX Ultra, en modern vattenskärmaskin för framtiden. En perfekt plats, om man ska tro vd Lennart Svensson.

Det är en internationell handelsplats med besökare från hela världen, kommenterar Water Jet Swedens vd och koncernchef Lennart Svensson i pressmeddelandet.

Marknadschef Klas Wallström instämmer. Han säger till oss att lanseringen gick över förväntan.

Evenemanget var välbesökt och det är alltid kul att kunna presentera något nytt under pompa och ståt inför intresserad publik. Sen kom fler nyfikna under hela mässveckan som hört talas om lanseringen, så det bör ha pratats en hel del efter avtäckningen av maskinen, vilket är bra.

Han fortsätter:

Djungeltelegrafen är något jag som marknadsmänniska uppskattar.

FiveX Ultra är en slimmad, men kompaktare uppföljare till den storskaliga 3D-skärmaskinsmodellen FiveX, vilket namnet antyder. Den nya versionen är skapad för att klara stor bredd av skäruppdrag från 2D upp till 3D, oavsett material.

Den har också en ny designplattform som gör den smidig, lätt och stabil med förbättrad tillgänglighet och synlighet.

Både kunder och branschfolk tyckte att konceptet och tekniken ligger rätt i tiden. Flera kommenterade att det är en lösning som allt fler borde ha behov av. Vattenskärning är idag en etablerad tillverkningsteknik och efterfrågan på tillverkning av alltmer komplexa detaljer ökar. Ett marknadsbehov som många anser att FiveX Ultra kan svara upp mot, säger Klas Wallström till oss.

Maskinen har kunnat beställas redan från lanseringsdatum, den 25 oktober.

Vi har redan flera konkreta diskussioner i gång och offerter ute, så det verkar finns ett uppdämt behov på marknaden, avslutar Klas Wallström samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11