23948sdkhjf

Stena Metall bildar nytt affärsområde

Stena Recycling samlar ihop marknader och bildar ett nytt affärsområde för att kunna erbjuda ännu bättre service. Samtidigt sker ändringar på ledningsnivån för att passa de organisatoriska förändringarna
Stena Recycling kraftsamlar för att erbjuda ännu bättre service – både lokalt på varje marknad och internationellt. Nu bildas ett gemensamt affärsområde där man knyter ihop återvinningsverksamheterna på de fem marknaderna.

– Det här är ett naturligt steg i utvecklingen av Stenas återvinningsverksamhet, säger Anders Jansson, chef för Stena Metall-koncernen där alla Stena Recycling-bolag ingår i ett pressmeddelande.

Effektivitet och lönsamhet
Effektiva, miljöriktiga och lönsamma återvinningslösningar har alltid stått i fokus för Stena Recycling – på alla marknader. Förutom en ledande position i Sverige har Stena Recycling omfattande verksamhet även i Danmark, Norge, Finland och Polen. Sammantaget bedriver Stena återvinning på 180 anläggningar i fem länder.

– Nu får den tidigare Sverige-VD:n Leif Gustafsson uppgiften att ta det större greppet och leda utvecklingen inom affärsområdet som spänner över alla länder där vi har återvinningsverksamhet, säger Anders Jansson.

– Vi ska fortsätta leda utvecklingen av marknadens bästa återvinningslösningar när det gäller service, lönsamhet, miljö och säkerhet för våra kunder. Nu blir vi en ännu starkare partner på den internationella arenan, säger Leif Gustafsson.

Internationellt bolag
Som affärsområdeschef blir han också VD för det nya bolaget Stena Recycling International AB, där ledningen för affärsområdet samlas.

– Vi är starkt lokalt förankrade samtidigt som vi är en av norra Europas ledande återvinnare. Med det nya bolaget ska vi bli ännu bättre på att använda våra gemensamma resurser över landgränserna. Genom att utnyttja våra styrkor på olika marknader kan vi höja effektiviteten och ge ännu bättre service till våra kunder. Som Stena Recycling-kund ska du också känna igen dig oavsett land och alltid mötas av samma höga leveransnivå, säger Leif Gustafsson.

Förändringar i ledningen
I samband med bildandet av Stena Recycling International AB genomförs en del förändringar på ledningsnivå inom återvinningsbolagen med ett starkt team på VD-posterna.

Leif Gustafsson är VD för Stena Recycling International AB. Han kommer direkt från posten som VD för Stena Recycling i Sverige.
Staffan Persson tar över VD-posten för Stena Recycling i Sverige. Han var tidigare VD för Stena Aluminium, ett annat bolag inom Stena Metall-koncernen. Ny VD på Stena Aluminium är Fredrik Pettersson, tidigare marknadschef.
Ulf Arnesson är ny VD för Stena Recycling i Danmark. Han kommer från posten som vice VD i Sverige.
Fredrik Eide Aass fortsätter som VD för Stena Recycling i Norge, Fredrik Valentin i Polen och Leena Mekkonen Leppänen i Finland.
Stor miljönytta
Varje år hanterar Stena Recycling på samtliga marknader fem miljoner ton avfall. Återvinningen bidrar till att undvika 9,8 miljoner ton koldioxidutsläpp per år. Så stor är vinsten med att använda återvunnet material istället för att nyproducera samma volymer från skog, olja och malm.

– Det bidraget till samhället kan bli ännu större när vi nu samlar våra styrkor inom smarta återvinningslösningar och materialkunskap under ett gemensamt tak. Till exempel driver vi ett forskningsprogram i världsklass med målet att finna nya kloka sätt att ta hand om samhällets avfall. Det gynnar våra kunder på alla marknader i form av nya återvinningslösningar där ekonomi, säkerhet och miljö ska harmonisera, säger Leif Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125