23948sdkhjf

Stålets dag i hållbarhetens tecken

Förra veckan bjöd EAB in till eventet "Stålets dag" med stålet och hållbarhet som fokusområden.

Intresset för hållbarhet inom stålbranschen visade sig vara stort. Cirka 200 hade anmält sig till "Stålets dag" med underrrubriken "Med stålet in i framtiden". 

Några av föreläsarna under dagen var Jonas Larsson, miljöchef på SSAB. Han pratade bland annat om HYBRIT och utvecklingen av det fossilfria stålet.

Från järn- och stålindustrins branschorganisation Jernkontoret kom Helén Axelsson, miljö- och energidirektör. Hon föreläste kring den omställning som stålbranschen står inför. 

Även Stena Ståls inköps- och verksamhetschef Thomas Larsson, var på plats och pratade om både återvunnet och återbrukat stål, hur industrin jobbar med processerna och vilka potentialer finns.

Genom att ta del av föreläsarnas expertis fick gästerna inblick i stålets utveckling och en helhetsbild kring vilka utmaningar, tankar, frågor och möjligheter som branschen står inför.

EAB som tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, portar och lagerinredningar har på flera sätt jobbat mot ökad hållbarhet. "Stålets dag" är en av sakerna med mål att sprida kunskap om ämnet.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078