23948sdkhjf

Metric Power Systems gör Norra Länkens tunnlar säkrare

Tunnelentreprenad AB tilldelades 2010 installationsentreprenaden för Norra länken, norra Europas största vägtunnelprojekt.
Tunnelentreprenad AB har valt Norrköpingsbaserade Metric Power Systems som leverantör av de UPS-system som ska säkerställa eltillförseln till vägtunnelns styr- och övervakningssystem. Storordern omfattar hela 23 UPS-system av en unik modell som är extra lätt att hantera, montera, installera och serva.

Lång erfarenhet och strategiska val
Vägtunnlar är idag ytterst elberoende, inte minst ur ett säkerhetsperspektiv. De moderna övervakningssystemen måste backas upp med säkra system som garanterar en avbrottsfri eltillförsel. För Norrköpingsföretaget Metric Power Systems som länge profilerat sig mot just infrastrukturprojekt är ordern ännu en strategiskt viktig affär som visar att man är på rätt spår.

- Det stämmer, vi har tidigare levererat alla UPS-system till Citytunneln i Malmö och nu kunnat ta fram en flexibel lösning som möter behoven i Norra länkens tunnelsystem. Att få vara del av ett så här stort infrastrukturprojekt är en stimulerande utmaning för oss på Metric Power Systems, säger företagets VD Mikael Weléen i ett pressmeddelande.

Samtliga 23 UPS-system som levereras är av en modulär modell vilket innebär att de byggs upp av moduler som placeras i skåp. Modulerna samverkar för att leverera erforderlig reservkraft men kan även fungera separat. Tunnelentreprenad AB kommer att kunna montera och installera systemen själva medan Metric Power Systems stöttar vid driftsättning och service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127