23948sdkhjf

OS-facklan tillverkades i en Prima Power laserskärmaskin!

Prima Power, ledande tillverkare av laserskärmaskiner, meddelar stolt att OS-facklan från OS 2012 i London är tillverkad med Prima Power laserteknologi.
The Premier Group, (TPG) från Storbritannien är företaget som fick äran att tillverka den. TPG är en viktig leverantör till fordonsindustrin och använde Prima Power laserskärmaskiner för att skära hålen samt svetsa delarna till den vackra facklan. Det är 8000 hål som löper utmed hela facklan, vilket är både symboliskt och praktiskt. Hålen representerar de 8000 fackelbärare som förde facklan genom Storbritannien. De gör också att man kan se brännaren som ska hålla elden levande. Även vikten påverkas genom de många hålen liksom att facklan inte blir varm att hålla i.

Maskinen
Maskinen som facklan är tillverkad i är en Syncrono 2D laserskärmaskin, i vilken man kan köra både snabbt och i hög kvalitet. Syncronon består av ett mycket lätt högdynamiskt skärhuvud och en maskin med stor arbetskapacitet som är perfekt synkroniserade och koordinerade för att optimera bearbetningstiderna. Att köra mer än 1000 hål i minuten är inga problem!

TPG använder en Prima Power Optimo, 3D laserskärmaskin för att svetsa samman delarna till en jämn, sömlös fog samt för att skära hålen i de svetsade områdena. För att möjliggöra detta används Vivida teknologin. Optimon kan enkelt ställas om från skärning till svetsning genom ett snabbt byte av skärhuvudet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078