23948sdkhjf

Ny lasermaskin från Prima Power

Prima Power har lanserat en ny 2D-lasermaskin – Laser Genius+. Den nya maskinen ska både erbjuda snabbare hastighet och kortare cykeltider.

I Prima Powers produktsortiment finns bland annat stansmaskiner, kombilaser, lasermaskiner och bockautomater, och kort och gott kan man kalla bolaget för en tillverkare av högteknologiska plåtbearbetningsmaskiner. Sedan många tillbaka har Din Maskin varit återförsäljare av Prima Powers maskiner och bara i Skandinavien har över 200 Prima Power 2D-lasermaskiner installerats.

I början av maj presenterade Prima Power deras senaste 2D-lasermaskin, Laser Genius+. Lasermaskinen skulle egentligen ha presenterats på Lamiera-mässan i Bologna, Italien, men på grund av den rådande pandemin skedde lanseringen istället digitalt.

Tack vare att kalibreringen av parametrarna såsom material, tjocklek och skärteknik ska vara exakt, ska det med maskinen vara möjligt att utföra piercing som garanterar kvalitet i kombination med en stor tidsbesparing, oavsett vilken produktionsprocess som används.

– Den här maskinen är otroligt snabb och kommer att minska cykeltiderna, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig för Prima Powers sortiment på Din Maskin.

Laser Genius+ är konstruerad för kontinuerlig produktion dygnet runt och innehåller som standard en automatisk, helt elektrisk pallväxlare med cykeltidsminskningar på upp till 30 procent jämfört med tidigare versioner. Maskinen kan även kopplas ihop med andra automationslösningar, så som lastnings- och lossningssystem, vilket gör att maskinen anpassar sig väl efter industri 4.0.

Maskinen har även ett nytt fiberhuvud med adaptiv optik för automatisk hantering av focalpunkten och stråldiametern, vilket ska bidra till en snabb, reaktiv och exakt avståndsmätning.

Två nya 24-tums skärmkonsoler i hög upplösning och ett förenklat användargränssnitt har utformats för Laser Genius+. För att ytterligare hjälpa operatören har en InfoPanel införts, som ska möjliggöra visning av data i realtid, såsom detaljer om bearbetat material och energiförbrukning.

Maskinen är utvecklad för plåtformat 3 150 x 1 600 mm och kan levereras med resonatorstorlekar på 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12 samt 15 kw.

– Det här är en maskin som lämpar sig väl för både större och mindre produktioner. Med hög användarvänlighet i fokus så har man möjlighet att växa från en maskin i grundutförande, till ett mer automatiserat system i framtiden, avslutar Henrik.

Prima Power har lanserat nyalasermaskinen Laser Genius+.
Foto: Prima Power

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156