23948sdkhjf

Flyktingar kan vara svaret när stålverket behöver arbetskraft

När H2 Green Steels nya stålverk i Boden ska byggas, kommer fler arbetstillfällen skapas. Under torsdagen hölls en informationsträff för engelsktalande arbetssökande med en slogan som löd ”Do you want to be a part of the journey?”. Det rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Kampanjen verkar ha fungerat – för visst ville många vara med på resan.

Inför träffen hade 75 arbetssökande föranmält sig. Många av de anmälda var ukrainska kvinnor som kommit hit från kriget och personer som flyttat till Sverige för att bo med sin svenska partner.

– En del har tidigare erfarenhet av att jobba i stålverk, så det är helt fantastiskt att ha kompetens så nära, säger H2 Green Steels rekryterare Tess Boljer för SVT Nyheter Norrbotten.

Hon berättar vidare att de behöver anställa runt 1500 personer till 2025, då produktionen sätter i gång och att de letar efter både svensk- och engelskspråkig personal.

Utöver att anställa arbetare som redan är kvalificerade, vill H2 Green Steel även omskola en del anställda genom yrkesutbildningsprogram.

– Faktiskt var det en del kollegor som inte kunde vara med idag från HR-organsisationen för man sitter i detta nu i möte med kommunen för att diskutera igenom vad vi behöver och hur vi kan lägga upp det, säger Tess Bojler till SVT Nyheter Norrbotten.

Källa: SVT Nyheter Norrbotten

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MID 2022: Bland utställarna
Nästa stora kris kan vara på gång
Världens första underjordstruck tillverkad med fossilfritt stål
Metallbörsen i veckan
MID 2022: Bland utställarna
H2 Green Steel vill satsa på egen vindkraft
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172