23948sdkhjf

Tunnplåt för nordiskt klimat

Tunnplåtsföretaget Plannja har utvecklat ett koncept, specifikt framtaget för det nordiska klimatet, som de kallar Arctic. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Christian Svensson är produktchef på Plannja och menar att det är viktigt att följa trenderna.

– Det började med att vi såg att matta kulörer blev mer och mer populärt, både interiört och exteriört. Därför ville vi se vad vi kunde göra för att utveckla en plåt med matt utseende. Vi tog kontakt med SSAB som är vårt moderbolag och hörde vilka möjligheter dom hade att få fram ett matt material. Det visade sig att dom kunde göra en beläggning i polyester som skapar en matt, tålig och något strukturerad yta, säger Christian Svensson.

Han beskriver det nya materialets yta ungefär som matt snö – lite hårt på ytan och gnistrande i sol. Den matta beläggningen på ytan gör plåten mycket reptålig och underlättar för plåtslagaren.

– Denna nya plåt är utvecklad för att användas i Sverige och i Norden, och både tillverkning och försäljning sker här i Sverige. Vi ville skapa ett koncept kring detta material och koppla det till skandinavisk och svensk design. Eftersom vi ville ge konceptet ett namn som alla i Norden kan relatera till döpte vi det till Arctic, berättar Christian.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
BMW investerar för att säkra tillgången på koppar
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.219