23948sdkhjf

Nytt plåttak grönt i dubbel bemärkelse

När den nya förskolan utanför Uppsala skulle bli med plåttak kontaktades CF:s plåtslageri. I samma veva lanserade Plannja en helt ny kulör, en grön plåt som fått namnet djurgårdsgrön, vilken också blev valet till förskolans plåt.

Plåten är en klassiskt stålplåt som lackerats grön. Men utöver den gröna färgbeläggningen är plåten också grön i det avseende att den är tillverkad av miljövänlig svensk rapsolja, istället för fossil olja.

På den 2 840 kvadratmeter stora förskolan, utgör taket den allra största delen i uppdraget. 

Under våren 2023 påbörjades arbetet och under ett år har mellan två och fyra plåtslagare varit på plats dagligen. Plåtslagaren Jihm har varit ansvarig för takarbetet tillsammans med kollegan Anton. En av utmaningarna har varit de långa plåtarna, berättar dem i ett pressmeddelande. Därav antalet plåtslagare på plats.

– Taket på Vittinge nya förskola och skola är 3 500 kvadratmeter. Det är stora ytor och plåtarna blir långa. De längsta plåtarna på taket är 16 meter. Sådana längder blir ganska svåra att bära så därför har det varit bra att vara fyra plåtslagare på plats ibland. Nu är taket helt klart och det är bara lite arbete på fasaden kvar, och några entrétak som ska bandtäckas, avslutar Jenny Forsgren, som är delägare i CF:s Plåtslageri.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094