23948sdkhjf

Återvinnare inom industrin storinvesterar

Ett nytt investesteringsprogram ska stärka koncernens ställning som en pionjär inom återvinningsindustrins gröna omställning.

Det handlar om finska Kuusakoski, som i ett pressmeddelande offentliggör planerna. Det rör sig om ett investeringsprogram som kommer att sträcka sig över flera år. Koncernchefen Mikko Kuusilehto säger att målen med programmet är att öka kapacitet, förbättra materialutbyte och att leverera renare slutprodukter.

Det totala värdet av programmet är ca 25 miljoner euro och i den första fasen kommer Kuusakoski att fokusera på att förbättra konkurrenskraften för sin anläggning i Heinola, enligt uppgift norra Europas största integrerade återvinningsanläggning. De investeringar som nu görs där syftar till att öka separeringskapaciteten för multimetaller. En ny integrerad bearbetningsanläggning byggs för att hantera koppar- och aluminiumhaltiga material. I tillägg kommer man att öka sin förbehandlingskapacitet för metaller och sin kapacitet för separering med hjälp av den senaste tillgängliga tekniken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079