23948sdkhjf

Största verktygslanseringen i företagets historia: "Kommer göra enorm skillnad"

Hilti Group lanserar Nuron, en ny innovativ verktygsupplevelse. Nuron lanseras tillsammans med 70 verktyg och är den största lanseringen i företagets historia. Användningsområdena för verktygen sträcker sig från bygg, el och VVS till stål- och metallbearbetning. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Med Nuron kan byggarbetsplatser och industrier göra sig av med sladdar och bränsle till både lättare verktyg till borrmaskiner och tyngre verktyg som bilningsmaskiner, stora kombihammare samt motorkap. Lanseringen består av 70 sladdlösa verktyg som omarbetats för att kunna användas på den nya 22 volt batteriplattformen.

Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda den nya plattformen till våra kunder i Sverige. Tack vare vår affärsmodell som är direktförsäljande ute hos kunden, i deras vardag, har vi en god förståelse vilken typ av innovationer våra kunder behöver. Nuron kommer att göra en enorm skillnad för deras verksamheter på flera olika sätt. Vi är stolta över att leverera en heltäckande lösning för att öka produktiviteten, erbjuda datadrivna tjänster och förbättra hälsa och säkerheten för de som utför arbetet samtidigt som vi tar ett enormt kliv inom cirkuläritet och hållbarhet, säger Maria Hägg, Marketing Director på Hilti Sverige i ett pressmeddelande.

Alla verktyg i den nya lanseringen kommer drivas av samma energikälla, det vill säga 22 voltsbatteriet. Batterierna kan i sin tur nyttjas mellan de olika verktygen. Denna typ av plattform minskar behovet av antal batterier och minimerar laddare och strömsladdar.

Hilti har också utvecklat en ny batteriteknologi som ger större kraft än sladd- eller bensindrivna verktyg. Detta möjliggör att verktyg som tidigare varit begränsade till sladdar, bensin eller högre spänning nu blir sladdlösa och kan samlas i verktygsparken.

Hälsa, säkerhet och cirkuläritet är också viktiga aspekter där de nya verktygen tagits fram för att förbättra hälso- och säkerhetsaspekterna för användaren, men även för att bidra till minskat klimatavtryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078