23948sdkhjf

Vd om förvärvet: "Strategiskt viktigt för oss"

Pars Plåtgruppen har förvärvat 100 procent av aktierna i Alfta Ytbehandling. Vi kollar läget med Johan Larsson, vd för Pars Plåtgruppen.

Vi har haft ett nära samarbete med Alfta ytbehandling under många års tid då de lackerar åt Alfta Component AB som ingår i Parsgruppen. Förvärvet är strategiskt viktigt för oss eftersom vi vill ha kontroll över hela vår tillverkningsprocess för den produktion som vi har i Alfta, förklarar Johan Larsson för oss.

Förvärvets främsta syfte är att kunna erbjuda koncernens kunder lackerade produkter från Alfta. Den dagliga verksamheten i Alfta Ytbehandling kommer att förbli som den alltid varit. Det är Håkan Lundaahl som är ledare för den dagliga driften. 

Den gemensamma ambitionen är att utveckla verksamheten tillsammans med både nya och befintliga kunder.

Att tillverkningsindustrin står inför utmaningar är ingen nyhet. Pars Plåtgruppen har dock klarat sig bra genom turbulenta tider.

Den främsta utmaningarna för oss är att hitta nya medarbetare eftersom vi haft en kraftig tillväxt under de senast två åren. Vi har haft turen att många nya medarbetare har sökt sig till oss då vi är en populär arbetsgivare på de orter där vi är verksamma, berättar Johan Larsson för oss.

Han fortsätter:

– Vi har inte upplevt någon större brist på material. Längre leveranstider än normalt har blivit en självklarhet men vi har sällan stått helt utan. 

På Pars Plåtgruppen är det optimistiska känslor inför framtiden - både på grund av det förvärvade Alfta Ytbehandling samt en hög orderingång.

Vi ser positivt på den kommande hösten och vintern, med fulla orderböcker och engagerade medarbetare känns det bra att vara igång igen efter semestern, avslutar Johan Larsson samtalet med oss.

Pars Plåtgruppen är en privatägd koncern inom verkstadsindustrin med en omsättning på 400 miljoner kronor. På företaget arbetar 230 medarbetare fördelade inom dotterbolagen ABL CE AB, Alfta Componet AB och BTT Plåt AB.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187