23948sdkhjf

Alstoms nya seriesläpp i rostfritt stål – 3D-printas

Alstom, global ledare inom transportsektorn tar hjälp av Repliques on-demand 3D-utskrifts-/additiv tillverkningsplattform för att producera skräddarsydda delar av industrikvalitet. Första seriesläppet: dörrstopp i rostfritt stål.

Genom detta kan Alstom nu producera även små kvantiteter, vilket gör att kundernas behov blir besvarade på ett bättre sätt. Ben Boese, 3D Printing Hub Manager på Alstom säger i ett pressmeddelande:

Additiv tillverkning är nu en viktig del av vår leveranskedja. Med Replique drar vi nytta av 3D-utskrift och materialexpertis, samt ett decentraliserat tillverkningsnätverk som täcker alla relevanta platser och teknologier. Deras end-to-end-tjänster gör att vi kan svara snabbare och mer kostnadseffektivt på olika kundkrav.

Inom tågtillverkning leder små batchstorlekar till höga tillverkningskostnader på grund av tillverkning av formar och andra verktyg. Genom att använda sig av 3D-utskrift kan kostnaderna hållas nere. Som ett resultat kan delar kostnadseffektivt tillverkas i små kvantiteter.

Alstom har tidigare använd sig av tekniken inom tillverkning av reservdelar. Men nu kan det även uppfylla kunders behov med hjälp av additiv serieproduktion. Alstom är verksamt världen över och varje tågkomponent kräver olika, därför behöver de en skalbar lösning för decentral tillverkning i industriell kvalitet. 

Marknaden för additiv tillverkning är fortfarande mycket fragmenterad, vilket gör det omöjligt för slutanvändare att hitta en optimal lösning för varje del. Med Replique drar vi nytta av alla större additiv tillverkningsteknik och material från en enda källa. Dessutom får vi optimal teknisk förberedelse, säger Boese i pressmeddelandet.

För att möta en specifik kunds behov behövde Alstom producera ett antal dörrstoppare för en skiljedörr som skulle dela upp ett passagerarutrymme. Det lilla antalet sådana komponenter är vanligtvis ett hinder för produktion och det blir ofta projektförseningar till följd av långa leveranstider. Därför valde Alstom additiv tillverkning som produktionsmetod. Replique hjälpte till med val av material och teknik och kunde efter 1,5 månad kvalificera och leverera dörrstopparen för serieproduktion.

Det valda materialet blev rostfritt stål som tickade alla boxar. Den skulle fylla sin funktion under tågets hela livslängd och även vara estetiskt tilltalande eftersom det är en synlig del i kupén. Dörrstopparen ska inte bara fylla sin funktion under tågets hela livslängd utan även uppfylla höga estetiska krav, eftersom den är en synlig del inne i tågkupén. Den skulle också tillverkas kostnadseffektivt. Replique kunde med hjälp av sin teknik minska kostnaderna jämfört med andra additiv tillverkningsprocesser, såsom pulverbädd med 316L.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156