23948sdkhjf

Klart: Stålverket räddas

Mycket tyder på att ett utländskt företag köper upp Stavanger Steels stålverk på Jörpeland. I så fall kommer det att kunna säkra 50 till 60 jobb.

Det norska stålföretaget Jörpeland som vi tidigare skrivit om, läs tidigare artikel här, räddas.

Det utländska företaget kommer att köpa maskiner och utrustning vid stålverket som nu läggs ner efter att det blev känt att Stavanger Steel kommer att lägga ner det under första halvåret i år.

Uppstart i augusti

Men nu rapporterar lokaltidningen Strandbuen att ett utländskt företag ska köpa utrustningen och hyra lokalerna för att driva smältverk, smedjor och maskinbearbetning. De har planer på att starta upp redan i augusti.

Vad lokaltidningen känner till är det ett brittiskt företag som är intresserade av att ta över delar av stålverket.

Nyligen var representanter från förvärvarna på Jörpeland för att titta på platsen och träffa de anställda. De nya ägarna kommer att ha planer på att smälta 8 000 till 10 000 ton stål, i så fall blir det dubbelt så mycket som idag.

Tidigare kund

Förvärvaren blir tidigare kund till Stavanger Steel och planen är att ta över Stavangerbolagets kunder och smälta om och gjuta halvfabrikat som kan användas vidare på det egna stålverket.

Det jobbar fortfarande en del på stålverket idag. Dessa kommer att erbjudas jobb av den nya ägaren. Vi pratar om kanske 30 anställda i början, men så småningom kommer du förmodligen att behöva 40 till 50 anställda.

Källa: Strandbuen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lista: Världens största kopparproducenter 2022
Svensk gruvstatistik: Stabilt år, trots skakig omvärld
Metallbörsen i veckan
Plåtföretaget först ut i Skandinavien med nya lasern
Ny vd inom Sandvik-koncernen
Här vill ny arbetskraft arbeta och bo – uppförsbacke för norr

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094