23948sdkhjf

Jacob Wallenberg föreslås till ny ordförande i Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringslivs valberedning föreslår att stämman den 19 maj väljer Jacob Wallenberg till ny ordförande.

– Jacob Wallenbergs många uppdrag i både svenska och utländska företag har gett honom breda kunskaper och djupa insikter om hur förutsättningar för företagande och välstånd nu förändras. Han vet vad som behövs och har länge varit en stark röst för att stora och små svenska företag både ska kunna ta vara på möjligheterna och klara utmaningarna. Jag är övertygad om att han kommer att bli en ytterst kompetent ordförande i Svenskt Näringsliv, säger Staffan Lindquist i ett meddelande.

– Jag känner mig hedrad över att bli föreslagen som ny ordförande för Svenskt Näringsliv. Vi lever i en tid av stora utmaningar och förändringar men också möjligheter och där är Svenskt Näringsliv en viktig kraft och en viktig röst i att driva på nya lösningar för fortsatt jobbskapande och en hållbar samhällsutveckling. Små och stora företag har en helt central roll i vårt framtida samhällsbygge som ju är beroende av innovationskraft, riskvilligt kapital, frihandel, nya former av samverkan och en öppenhet inför omvärlden, säger Jacob Wallenberg i meddelandet.

Jacob Wallenberg är ordförande i Investor samt vice ordförande i ABB, Ericsson, FAM, Patricia Industries och Wallenberg Investments samt ledamot i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, i Steering committee European round table of industrialists, ERT och i Mayor of Shanghai’s International Business leaders advisory council, IBLAC.

Tidigare har han bland annat varit vd och koncernchef för SEB, ordförande för SEB, vice ordförande i Atlas Copco, SAS och Stora, samt ledamot i styrelsen för The Coca-Cola company, Electrolux och Handelshögskolan.

Jacob Wallenberg har avböjt omval till Nasdaqs styrelse.

Svenskt Näringslivs nuvarande ordförande Fredrik Persson är nominerad till ny ordförande för BusinessEurope, det europeiska näringslivets centralorganisation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093