23948sdkhjf

Alleima − hör bakgrunden till Sandviks nya namn

Sandvik materials technology, SMT kan snart vara ett minne blott. Namnet alltså. Lägg istället namnet Alleima på minnet.

För Sandvik har beslutat att Alleima ska bli det nya namnet på SMT, förutsatt aktieägarnas godkännande till att dela ut och börsnotera SMT.

Som vi tidiagre berättat kommer Sandviks verksamhet delas. Sandvik materials technology eller SMT som de också kallas ska inte längre tillhöra verkstadskoncernen Sandvik. SMT ska istället bli ett eget bolag med ungefär 6 500 anställda.

Läs också: Sandviks verksamhet delas

Det nya namnet kombinerar två hörnstenar i SMTs affär – alloy, legering och material – med alei, en äldre version av ordet alloy, som grund.

− Alleima fångar kärnan i vår verksamhet, vår historia och vår unika expertis på ett utmärkt sätt. Vi tror att det kommer att tjäna oss mycket väl framöver som fristående bolag, samt hjälpa oss utveckla vår ledande position inom materialteknik till en marknadsledare inom framtidens avancerade material, säger Andreas Nordbrandt, styrelseordförande för SMT och Göran Björkman, chef för affärsområde SMT i ett meddelande.

Sandviks styrelse föreslår en utdelning och börsnotering av SMT för årsstämman den 27 april, 2022.

− Det är glädjande att vi nu tar nästa steg i den här processen och föreslår utdelningen och noteringen av SMT för årsstämman. Vi är övertygade om att det här kommer att öka det långsiktiga aktieägarvärdet, och att både Sandvik och SMT kan utvecklas mer fördelaktigt på egen hand, säger Johan Molin, styrelseordförande för Sandvik i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.25