23948sdkhjf

Stålbolaget kör för egen maskin

Stålbolaget Norex har förvärvat LM Maskin som blir en del av Norex-koncernen den 1 april 2022.

– Det bästa med förvärvet är hur väl LM kompletterar vårt erbjudande till stålverken – vi blir nära nog heltäckande i vårt segment. Internt är det också värdefullt att LM det är ett välskött bolag med liknande värderingar vilket gör att integreringen kommer bli förhållandevis enkel och bra, berättar David Fredriksson som är CEO på Norex för oss.

LM Maskin fortsätter att verka under eget namn och bolag, men i direkt operativt samarbete med resten av Norex där även LM Maskins tidigare ägare och vd, Daniel Berglind, blir en del.

– Vi välkomnar LM Maskin in i Norex, och ser fram emot att vara med och bygga ett starkt stål-Norden, säger David Fredriksson i ett meddelande.

För Norex handlar det om att ingenting ska gå till spillo, waste nothing som deras vison lyder.

Deras service sker på stålverk och innefattar både stål, skrot och slagg. Norex har cirka 100 anställda inne på stålverken i Borlänge, Sandviken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland. De har egen processutrustning – och egna fordon.

– I samtliga fall bygger vi i Norex våra uppdrag på långa samarbeten med stålverken. Norex främsta expertis ligger i att erbjuda stålverken innovativa och flexibla lösningar på deras utmaningar och rent tekniskt är våra erfarenheter starkast inom skrot- och slaggprocessande bearbetning som skärning, klippning, fragmentering, krossning och siktning samt tillhörande transporter, logistik och administration, säger David Fredriksson i meddelandet.

LM Maskin har på ett liknande sätt en stark etablering med cirka 50 anställda i Sandviken, Hofors och Smedjebacken. Både Norex och LM Maskin är familjeägda och familjedrivna verksamheter med liknande grundvärden där långsiktighet i relationen till kunden och personalen är avgörande.

LM Maskin ska framför allt bidra med expertis i hantering av råvarugård och skrotchargering.

– Tillsammans blir Norex och LM Maskin en betydande spelare på den nordiska stålverkskartan med såväl storlek, som kompetens och finansiell styrka stor nog att kunna erbjuda ännu bättre lösningar åt industrin i den spännande omställningsverklighet som nu ligger för oss alla i branschen, avslutar David Fredriksson meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156