23948sdkhjf

Plåten stöttas med 1,1 miljoner

Absolicon har beviljats 1 135 701 kronor i regionalt företagsstöd av Region Västernorrland för en maskin som sammanfogar reflektor och stålplåt till det reflektorplåtsmaterial som är råvaran till Absolicons solfångare.

– Lamineringsmaskinen gör det möjligt att leverera rullar med reflektorplåt till produktionslinor runt om i världen. Vi förväntar oss att kunna starta produktionen inom sex månader, säger Mikael Huhmarkangas, ansvarig för projektet på Absolicon i ett meddelande.

Absolicon har utvecklat solfångaren Absolicon T160 för industriell solvärme och fjärrvärme. Företagets FoU-avdelning har forskat fram en rad patenterade material och komponenter som ligger till grund för solfångarnas prestanda och optiska verkningsgrad.

Pengarna ska gå till produktionsutrustning för den unika reflektorplåt som reflekterar ljuset inne i solfångaren.

Tidigare har produktionen skett hos underleverantörer men i och med investeringen i en egen maskin optimeras kostnaden för materialet.

Men vem ska sköta den nya maskinen? 

– Angående rekrytering så befinner sig Absolicon i en period då vi växer snabbt för att möta en ökande efterfrågan och säkra en stabil produktionstakt. Vi är idag över 40 säljare, tekniker och ingenjörer och planerar även framöver att anställa fler medarbetare, berättar Absolicon för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156