23948sdkhjf

Scaniaföraren Andreas Karlsson vann Truck-SM

Under Logistik & Transport-mässan genomfördes MaskinLeverantörernas Truck-SM där de tävlande fick köra tre olika trucktyper
Förarna som i förväg hade kvalat in till tävlingen via de olika truckleverantörernas uttagningar, fick under mässan köra tre olika trucktyper; motvikts-, skjutstativtruck och staplare, och fabrikaten lottades. Förarnas poäng i de olika tävlingsmomenten räknades in och två förare per dag gick vidare till fredagens final.

Bakgrund till trucktävlingens utformning
Arrangörerna av tävlingen valde att utforma den för att få fram den mest körskicklige allroundföraren som behärskade alla tre trucktyper.

Vinnaren
Andreas Karlsson, som i tävlingen representerade Toyota Material Handling, blev den lyckliga vinnaren av MaskinLeverantörernas Truck-SM. Andreas jobbar som truckförare på Scania i Oskarshamn sedan tio år tillbaka.

-Min starka sida är själva körmomentet att manövrera trucken och placera den rätt. Själva lyftmomenten och att placera pallen rätt var lite svårare och det blev lätt stressigt där. Jag är van att köra både skjutstativ- och motviktstruck vilket var en fördel i tävlingen.

I pris fick Andreas Karlsson, förutom äran, en resecheck värd 10 000 kr samt pokal och blombukett. Prisutdelningen gjordes av rallydrottningen Tina Thörner.

Silvermedaljör blev Fredrik Söderlund på Akzo Nobel i Gamleby. Även han representerade Toyota Material Handling i Truck-SM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063