23948sdkhjf

Toyota Material Handling Europe förvärvar tillverkning av truckar

Toyota Material Handling förvärvar verksamheten och tillverkningen av smalgångstruckar från DAMBACH.
Toyota Material Handling Europe och DAMBACH Lagersysteme GmbH & Co. KG, leverantör av automatisk lagrings- och hämtningsmaskiner, meddelar i ett pressmeddelande att de har kommit överens om försäljningen av DAMBACH:s smalgångsverksamhet till Toyota Material Handling Europe.

DAMBACH har tillverkat och levererat ett antal smalgångstrucksmodeller till TMHE i över tio år. Enligt det nya avtalet flyttas tillverkningen av de BT-märkta smalgångstruckarna från Bischweier i Tyskland till TMHE:s fabrik i Mjölby.

-Smalgångstruckar tillverkade av DAMBACH har ingått i vår produktportfölj under många år. Dambach har nu gjort det strategiska valet att fokusera på sin kärnverksamhet – staplingskranar – och TMHE kommer att integrera Dambach-modellerna med det befintliga smalgångsprogrammet som byggs i Toyotas Mjölby-fabrik enligt Toyota Production System, säger Per Fyrenius, VD för det svenska sälj- och servicebolaget Toyota Material Handling Sweden.

-Utifrån ett svenskt perspektiv är vi glada över att vi nu har produktionen av hela produktrangen av lagertruckar i Sverige och Mjölby. Vi är övertygade om att förändringen blir positiv för processerna från beställning till tillverkning och leverans till våra kunder, avslutar Per Fyrenius.

Om Toyota Material Handling Sweden
Toyota Material Handling Sweden är Sveriges ledande leverantör av truckar och därtill kopplade tjänster som service, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. Företaget utför också service på marknadens samtliga märken. Antalet medarbetare är cirka 500, varav 320 ingår i den rikstäckande serviceorganisationen.

Omsättningen var under 2012 cirka 1,3 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094