23948sdkhjf

EAB rustar för framtiden med pressbyte

EAB i Smålandsstenar rustar för framtiden och har köpt en ny 125 tons fyrpelarpress från SMV Industrier, den nya pressen ersätter den 160 tons press som man köpte för 25 år sedan
EAB AB satsar på den kommande tiden och en högre arbetsbelastning.

– Maskinen byts ut för att vi ska stå rustade för framtiden, säger Dan Andersson, fabrikschef på EAB i ett pressmeddelande.

Den gamla pressen var för övrigt den första 160 tons press som SMV Industrier levererade ut till kund. Det var också den första pressen som kom till EAB:s då nya lokaler på södra industriområdet i Smålandsstenar. EAB köpte pressen för att tillverka fästklackarna till själva pallställen, något som den också har gjort.

– Maskinen har skött de tunga pressjobben på lagerinredningssidan, säger Dan Andersson.

Tid för förnyelse
Men efter 25 år i tjänst är det alltså dags för pension och pressbyte. Smålandsstenars Mekaniska Verkstad SMV AB levererar nu en komplett 125 tons fyrpelarpress, FCP1250-2, med bland annat Styrsystem Multi, energi- och presskraftsmätare, hydraulisk koppling samt helautomatisk slaglängdsomställning och löparhöjdsjustering.För EAB känns det extra bra att handla lokalt. Både EAB och SMV Industrier finns i Smålandsstenar, bara någon kilometer från varandra.

– Pressen har varit verksam på EAB i 25 år men efter renovering kan det bli 25 nya år. Genomsnittsåldern på pressarna är hög, säger Jörgen Andersson, säljare på SMV Industrier.

– Vi har ett bra samarbete och god erfarenhet av varandra, avslutar Dan Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062