23948sdkhjf

Metallforskarens pris går till Johan och Johan

Han hette Rune Lagneborg och var metallforskare, verksam som professor i metallografi vid Kungliga tekniska högskolan. När han slutade på institutet 1998 hade han varit verksam som föreståndare på Institutet för metallforskning under 25 år. Nu är vinnarna av Lagneborgspriset 2021 utsedda.

Lagneborgpriset 2021 om 50 000 kr tilldelas Johan Lönnqvist och Johan Eliasson vid Swerim för sina insatser gällande småskalig materialutveckling och materialprovning inom områdena termomekaniska processer och glödgning samt gjutning.

Swerim låter meddela att det är två omtyckta kollegor med lång erfarenhet av forskningsarbete vid Swerim som alltid är lättsamma och hjälpsamma att arbeta med.

Deras arbete är främst inriktat mot låglegerade stål – men i samverkan med andra grupper på Swerim görs nu även liknande insatser mot rostfria stål och nickelbas.

Dessutom tillhandahåller Johan Lönnqvist och Johan Eliasson materialdata, materialstrukturer och materialtillstånd som ingår i många andra forskares projektarbete genom att vara en central del av kedjan rapid prototyping. Rapid prototyping inkluderar arbetskedjan att gå från materialkoncept, tillverkning, processering, och utvärdering av egenskaper.

Därmed, skriver Swerim är Johan Lönnqvists och Johan Eliassons noggranna arbeten och innovativa problemlösningar en förutsättning för lyckat fortsatt forskningsarbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.234