23948sdkhjf

Förbinder sig till Science Based Targets initiative

Från och med januari 2022 kommer Ovakos stålproduktion vara koldioxidneutral. Som ett nästa steg i hållbarhetsresan förbinder sig Ovako att få sina långsiktiga klimatmål godkända av Science Based Targets iniative.

Klimat- och hållbarhetsambitionerna är höga på Ovako. I övergången till ett hållbart samhälle vill Ovako ligga i framkant.

Sedan 2015 har Ovako minskat sina koldioxidutsläpp med 55 procent. För att fortsätta minska sina utsläpp är det viktigt att använda ny teknik och värma stål med fossilfri vätgas. 

Fram till år 2040 ska koldioxidutsläppen i den egna verksamheten minska med totalt 90 procent.

Ett steg på klimatresan är att förbinda sig att få sina långsiktiga klimatmål godkända av Science Based Targets iniative. SBTi är ett partnerskap mellan FN:s Global Compact, CDP, Världsnaturfonden WWF och World Resources Institute. 

De klimatmål som godkänns av SBTi är i linje med vad vetenskapen kräver för att Parisavtalet ska uppfyllas och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader celcius.

– Vi vill fortsätta att driva utvecklingen framåt och genom att förbinda oss till Science Based Targets initiative kommer vi att få våra ambitiösa klimatmål kvalitetssäkrade och verifierade, vilket ytterligare stärker vår klimatstrategi och hållbarhetsambition, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.164