23948sdkhjf

Högt tempo hos Copperstone

Tredje kvartalet för Copperstone Resources håller högt tempo.

Vd Anna Tyni kommenterar kvartalet.

– Det höga tempot i Copperstones resa för att återöppna Viscariagruvan fortsatte under tredje kvartalet. Vi har fått flera nya kollegor till huvudkontoret i Kiruna och vi har haft en kontinuerlig dialog och samarbete med olika intressenter i närområdet vilket har varit mycket inspirerande. Den övergripande positiva inställningen från intressenter till projektet ger oss energi och vi arbetar nu hårt och fokuserat med vårt miljötillstånd som vi siktar på att lämna in till Mark- och miljödomstolen i mars 2022.

Hon berättar att den senaste borrkampanjen i Viscaria visade positiva resultat från den södra fyndigheten av B-zonen, där endast begränsade mineraltillgångar tidigare säkrats.

– Det är mycket glädjande att vi successivt gör framsteg i återöppningen av Viscariagruvan och att de kombinerade teaminsatserna och de lovande marknadsförutsättningarna har möjliggjort ett bättre och mer omfattande projekt än vad vi tidigare planerat för.

– Koppar har en central roll i Sveriges och Europas klimatanpassning. Det är en nyckelkomponent för alla former av elöverföring. Den kraftiga uppgången i kopparpriserna under det senaste året tyder på att det framtida utbudet av koppar kommer att sjunka under efterfrågan. Med det i åtanke är återöppningen av Viscaria viktigt ur ett globalt perspektiv och det finns, enligt min mening, inget bättre ställe än Sverige och specifikt i Viscaria brownfield-området att öppna en gruva i kommenterar Anna Tyni och avslutar:

– Vi har en stark miljölagstiftning här, vilket innebär att gruvorna som öppnar här kommer att vara bland de bästa och mest hållbara i världen. Vi som jobbar på Copperstone är Kirunabor och vi drivs alla starkt av att se till att vi öppnar en gruva med så minimal miljöpåverkan som möjligt. Det ska vi se till.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203