23948sdkhjf

Flera steg närmare produktion för Eurobattery Minerals

Med en ny borrkampanj i sitt spanska Corcel-projekt, mineralresursberäkning och borrningar i finska Hautalampi-projektet samt undersökning av flera olika möjligheter för batterimineraler i Tyskland, har Eurobattery Minerals under det tredje kvartalet tagit flera viktiga steg i sin strategi att förse bilindustrin med hållbart utvunna batterimineraler från Europa.

Företagets vd Roberto García Martínez sammanfattar rapporten:

– Med rapporten för tredje kvartalet i min hand ser jag att vi har tagit flera viktiga steg för att leverera utifrån vår affärsmodell att förse bil- och batteriindustrin med rena och hållbara batterimineraler från Europa. Målet för vårt erfarna team i Sverige, Tyskland, Finland och Spanien är att producera och leverera batterimineraler från och med 2023, med den första försäljningen samma år. 

– Sedan vi parallellnoterades i Tyskland tidigare i år har vi lagt ner ett stort arbete på att undersöka olika möjligheter inom batterimineraler med representanter från ett flertal viktiga tyska fordonskomponentsföretag. Vi tittar på flera olika möjligheter i Tyskland som är den viktigaste biltillverkningsmarknaden i Europa. Behovet av att utvinna lokalt och på ett hållbart sätt gör att både gruvindustrin och politikerna i Tyskland tar frågan på största allvar.

– Vi har nyligen inlett nya borrningar vid vårt Hautalampi-projekt i Finland. Målet med de här borrningarna är att undersöka området mellan Hautalampi och Mökkivaara-fyndigheten. Vår förhoppning är att dessa två malmkroppar sitter ihop. En sådan koppling skulle göra prospekteringsmålet mer betydelsefullt än vi trodde från början, och det gör brytningsprocessen mer ekonomisk när vi kan arbeta med en malmkropp.

– Tillsammans med vårt spanska projekt i Castriz, där borrningar pågår, kan jag konstatera att hela Eurobattery Minerals verksamhet löper på bra och att vi driver vår verksamhet i enlighet med vår tidsplan.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141